Professioneel zoeken | Achtergronden | Handige zoeksites

Handige links

Zoeken naar vacatures

Wie een aantal jaar geleden via een zoekmachine de vacaturemarkt wilde verkennen, moest zich tevreden stellen met verwijzingen naar vacaturesites. Tegenwoordig heeft bijna elke zoekmachine zijn eigen carrierehoek met vacatures en informatie over arbeidsmarkt en loopbaan.

Er zijn twee manieren waarop zoekmachines vacatures aanbieden.

Zoeken naar een nieuwe baan is meer dan alleen vacatures doornemen. Een bezoek aan uitgebreide carriereportals of gespecialiseerde vacaturesites met allerlei ondersteunende informatie en tools lijkt een logischere keuze. Ook bij zoekmachines die wel carriere-informatie opnemen, zoals Ilse, kun je vraagtekens zetten bij het nut exact dezelfde informatie aan te bieden als Newmonday. Een voordeel van een zoekmachine zou kunnen zijn dat je direct elders op het web op zoek kunt gaan naar bedrijfsinformatie als je een potentiële werkgever hebt gevonden. Maar de kans is groot dat je hiervoor wordt verwezen naar een carrieresite.

Samenwerkingsverbanden

In zijn meest eenvoudige vorm bestaat de samenwerking tussen zoekmachine en carrieresite uit een koppeling van het vacaturebestand aan een zoekmachine. Soms zijn de vacatures te doorzoeken via de eigen zoekstructuur van de zoekmachine. Het enige verschil met een reguliere zoekopdracht is dat je een andere database doorzoekt door de optie 'banen' of 'vacatures' te selecteren. Een andere keer neemt de zoekmachine de gehele zoekfunctionaliteit van de carrieresite over zodat je kunt zoeken op functie, regio, branche, opleiding, voltijds- of deeltijd, e.d.

Op de digitale banenmarkt woedt een hevige strijd om de pageviews. De verwachting is dat er binnenkort een shake out plaatsvind die het aantal carrieresites flink reduceert. Om niet tot deze categorie te behoren, doen de grote partijen er alles aan zoveel mogelijk bezoekers te trekken. Carrieresites als Monsterboard. Newmonday en JobPilot investeren menig gulden en dollar in omvangrijke reclame- en sponsorcampagnes. Het zijn dan ook voornamelijk deze partijen die samenwerkingsverbanden aangaan met zoekmachines.

Een van de zoekmachines die gebruik maakt van een samenwerkingsverband is Lycos. Zij presenteren een aparte zoekdienst voor vacatures waar je door het Nederlandstalige vacaturebestand van Monsterboard kunt bladeren. De zoekfunctionaliteiten zijn die van Monsterboard zelf zodat je kunt zoeken op locatie, functiecategorie en trefwoord.

Zoek.nl maakt de vacatures van partner JobPilot op twee manieren doorzoekbaar. Via de zoekinterface van JobPilot die enigzins is verstopt in de carriererubriek en met een snelzoekoptie waar je direct op trefwoord naar vacatures kunt zoeken.

JobPilot blijkt overigens populair onder de zoekmachines. Ook de kleinere zoekhet.nl, web.nl en 1stekeuze.nl hebben toegang tot de vacatures van JobPilot. Daarbij aangetekend dat web.nl naast de vacatures ook carriereinformatie en vacatures per e-mail biedt.

Ilse gaat nog een stapje verder. Het carrierechannel wordt volledig verzorgd door Newmonday, het voormalige Intermediair.nl. Persoonlijkheidstesten, loopbaanadviezen, nieuws, vacatures en e-mailservice. Alles wat Newmonday biedt, vind je ook terug bij Ilse.

Wat de meerwaarde is van dergelijke samenwerkingsverbanden tussen zoekmachines en carrieresites is niet altijd even duidelijk.

Metazoekers

Interessanter wordt het wanneer een metazoeker op de vacaturebanken van diverse carrieresites wordt gezet.
Zoekhond.nl heeft zo’n metazoeker losgelaten op de vacaturebestanden van ClickWork, Jobbox, JobPilot, Jobline, JobNews, Newmonday, Telegraaf, StepStone en Werk.net.
Je hoeft maar eenmaal de zoekcriteria te geven en ontvangt alle vacatures van diverse banensites in een zoekresultaat. Dat scheelt tijd omdat je niet alle carrieresite afzonderlijk hoeft af te lopen.

Andere zoekmachines die toegang hebben tot meerdere vacaturebestanden zijn Arbajob, Zoek.nl, AskJIM.nl, Altavista.nl, en Careerkangaroo.
Vooral de laatste drie hebben toegang tot een groot aantal vacaturedatabases. CareerKangaroo zoekt in de grootste tien Nederlandstalige vacaturesites. AskJIM pakt het nog groter aan. Deze metabanenzoeker zoekt behalve in de bestanden van vacaturesites ook in de vacaturedatabases van werving- en selectiebureaus, uitzendbureaus en werkgevers. Ook de grootste metabanenzoeker, AltaVista Jobs, zoekt het breder dan vacaturesites. Op beroepscategorie, regio en trefwoord kun je meer dan duizend bedrijvensites en zo’n honderd vacaturesites doorzoeken. Met de optie geavanceerd zoeken kun je de zoekopdracht verder specificeren met een datum. Wil je juist breder zoeken, dan kun je bladeren door alle vacatures die zijn gerangschikt naar beroepscategorie en regio. Een klusje waar je de tijd voor zult moeten nemen gezien het grote aantal vacatures: 30 duizend in september 2001. Geregistreerde gebruikers van AltaVista kunnen ook periodiek nieuwe vacatures per e-mail ontvangen en hun cv toevoegen aan de databank. Registratie is gratis.

In tegenstelling tot bovengenoemde metazoekers, doorzoekt de zoekmachine GerichtZoeken.nl niet alle vacaturebestanden, maar elk bestand afzonderlijk. In de index die bij deze zoekmachine 'verkenner' wordt genoemd, vind je onder werk/banen de optie vacatures te zoeken bij óf monsterboard, óf jobbox, óf werk.net.

Vermeldenswaardig is ook de metazoeker van lifestyle en carrieremagazine Carp. Ook Carp ontsluit naast databases van vacaturesites bestanden van werving- en selectiebureaus. Per branche kun je kiezen van welke vacaturebronnen je gebruik wilt maken. Hou er bij de zoekmachine van Carp wel rekening mee dat elke vacaturebron opent in een nieuw venster. Selecteer je vijf bronnen, dan wordt de zoekopdracht vijfmaal uitgevoerd in vijf nieuwe vensters. Niet al te moderne of stabiele systemen kunnen hier wel eens problemen mee hebben.

Een vacaturezoeker die zich uitsluitend richt op vacatures van bedrijvensites is MetaSpider. Niet met al te veel succes overigens. Het zoekresultaat laat een enorme hoeveelheid ruis zien. Zoek je bijvoorbeeld op logistiek medewerker, dan verschijnt in het resultaat ook verwijzingen naar de homepage van de Hogeschool van Amsterdam of een cv- en vacaturebank voor interim-professionals. Een ander niet te onderschatten nadeel is dat bij de meeste vacatures geen datum is opgenomen. Uit vacatures die wel data bevatten blijkt dat er regelmatig personeelsadvertenties worden getoond die maanden oud zijn, wat het wantrouwen tegen datumloze vacatures alleen maar aanwakkert.

Marco Visser,
internetjournalist bij de Volkskrant