Professioneel zoeken | Achtergronden | Handige zoeksites

Handige links

Veelgestelde vragen over zoekmachines

Zoekprof helpt internetgebruikers met informatie over slim zoeken op internet. De site bevat veel praktische informatie over efficiënt zoeken, links naar handige sites en alles over de werking van zoekmachines. Ook biedt Zoekprof internetgebruikers een geavanceerde en anonieme meta-zoekmachine waarmee eenvoudig geavanceerde zoekopdrachten kunnen worden gegevens.De meta-zoekmachine levert optimale resultaten door de beste resultaten van andere zoekmachines te gebruiken en te combineren.

Volgens de laatste schattingen bestaat het Web momenteel uit 24 miljard webpagina's. Het probleem is echter dat niet één zoekmachine het hele Web in kaart heeft gebracht. Door te zoeken in meerdere zoekmachines tegelijk doorzoekt Zoekprof een veel groter deel van de informatie op internet dan de afzonderlijke zoekmachines.

Voor wie is Zoekprof bedoeld?

Iedereen die bij zijn of haar werk met zoeken op internet te maken krijgt. Uit links naar de site, reacties en gegevens die bezoekers op de site achterlaten, blijkt dat de site wordt bezocht door onder meer: journalisten, informatiespecialisten, documentalisten, webmasters, studenten, vertalers, schrijvers, analisten, intranetredacteuren, webbouwers, researchers, enzovoort.

Van wie is Zoekprof?

Zoekprof is oorspronkelijk een initiatief van Volkskrant-journalist Theo Stielstra. Hij was ondermeer van 1995 tot mei 2001 betrokken bij de website van de Volkskrant.

Zoekprof maakt sinds 1 september 2006 onderdeel uit van Vinden.nl. Zoekprof is sinds dien in een nieuwe lay-out gestoken door De Marketingman en heeft een geavanceerde zoekfunctie erbij gekregen. Theo Stielstra blijft werkzaam voor Zoekprof en zal regelmatig nieuwe achtergrond artikelen publiceren en oude artikelen actualiseren.